Ifølge redningsmannskapene er to personer trukket døde ut av vrakene, og flere mennesker sitter fortsatt fast. Begge de døde er kvinner, den ene i 30-årsalderen.

Ulykken skjedde i 9.30-tiden da et tog i stor fart kjørte inn i et annet som sto stille på Piazza Vittorio Emanuele II-stasjonen midt i byens sentrum, ikke langt fra jernbanestasjonen Termini.

Passasjerer var på vei ut av det stillestående toget som hadde alle dørene åpne, da.det andre toget kom dundrende i høy fart ut av tunnelen.

TV-kanalen Sky Italia melder at minst 80 mennesker ble skadd, og vitner forteller at metallbjelker i tunneltaket raste ned da kollisjonen mellom de to togene skjedde.

Knust vogn

– En firedel av den første vogna på toget jeg reiste med, ble fullstendig knust, sa en mann som bare oppga navnet Fabiano, til Sky Italia.

– Lyset gikk, og det var skremmende, sa en annen mann som hadde vært på et av togene.

TV-bilder viste overlevende med blodige klær som kom opp fra stasjonen, og politi og brannmannskapene som bar skadde passasjerer opp til gata.

Et stort antall sykebiler og redningsmannskaper kom til ulykkesstedet, siden myndighetene var klar over at togene var fulle av passasjerer midt i morgenrushet.

Rødt lys?

Toget som kjørte inn i det andre, var et av undergrunnens nyeste spansk-produserte togsett. Ifølge de første meldingene kan føreren ha oversett et rødt lys.

En passasjer fortalte nyhetsbyrået ANSA at det var et rødt lys på den foregående stasjonen da toget kjørte derfra.

Det kom også meldinger om en eksplosjon i det elektriske anlegget da kollisjonen fant sted, men myndighetene gjør det klart at det ikke er noe som antyder at ulykken har noe med terrorisme å gjøre.

A-linjen, den ene av Romas to T-banelinjer der ulykken skjedde, ble stengt, mens redningsarbeidet på stedet førte til et omfattende trafikkaos i byen.

Skrekkslagne passasjerer omfavner hverandre etter en T-baneulykke i Roma som kostet to kvinner livet. 80 mennesker ble skadd, flere av dem alvorlig.
STRINGER/ITALY
En mann som slapp unna en T-baneulykke i Roma med mindre skader, står sjokkert på gata etter å ha kommet seg ut av stasjonen der ulykken skjedde. To kvinner mistet livet og minst 80 personer ble skadd i ulykken.
STRINGER/ITALY