Statssekretær i helsedepartementet Hakim al-Zamili opplyser at minst 134 mennesker ble såret som følge av ugjerningen.

Terroraksjonen fant sted i bydelen Bab al-Sharji, hvor det hovedsakelig bor sjiamuslimer. En bombe som var plassert i nærheten av boder hvor gateselgere tilbyr DVD-er og brukte klær, eksploderte ved 12-tiden lokal tid.

Sekunder senere eksploderte en bilbombe noen få meter unna, opplyser politiet. De sårede ble fraktet til al-Kindi-sykehuset, hvor legene jobbet på spreng for å redde flest mulig liv.

Bombeaksjonen kom etter en forholdsvis rolig helg i Iraks hovedstad. Men i forrige uke ble minst 70 mennesker drept i en bombeaksjon rettet mot et av universitetene i byen.

En ny kontingent amerikanske soldater skal om kort tid utplasseres i Bagdad, i et forsøk på å stanse voldsbølgen og hindre at sjiamuslimske dødsskvadroner og sunnimuslimske opprørere og terrorgrupper bringer landet ut i full borgerkrig. Så langt har innsatsen imidlertid vært mislykket.

Amerikanske myndigheter opplyser at to amerikanske soldater ble drept i den vestlige delen av Irak søndag. Lørdag ble så mange som 25 amerikanske soldater drept forskjellige steder i Irak.