Lahore: Midt under fredagsbønnen gikk væpnede menn til angrep på to moskeer i den pakistanske byen Lahore. Minst 56 er drept, melder myndighetene.

— Minst 30 av de døde er fraktet til ulike sykehus etter de to angrepene fredag, opplyser Rizwan Naseer, leder for ambulansetjenesten i Lahore. Tidligere på dagen hadde en lokal tjenestemann sagt at 17 mennesker ble drept i angrepene. Klokken 14.15 (norsk tid) melder imidlertid myndighetene at dødstallet er oppe i 56.

Selvmordsbombere

Ifølge lokalmyndighetene i byen hadde angriperne på seg selvmordsvester, og de brukte både håndvåpen og granater i angrepene.

Begge moskeene som er angrepet, tilhører Ahamdi-sekten, og var fulle av troende som hadde møtt frem til den ukentlig fredagsbønnen. Den ene moskeen ligger i det finere nabolaget Model Town, mens den andre ligger i det tett befolkede området Garhi Shahu.

Har tatt gisler

— Terrorister har angrepet moskeene. De skyter og bruker granater. De har tatt folk til gissel inne i Garhi Shahu-moskeen, sier Muszhar Ahmen i det pakistanske sivilforsvaret.

Ifølge politimannen Haider Ashraf planlegger politiet å angripe den beleirede moskeen i et forsøk på å redde ut gislene.

Geo News melder at den pakistanske delen av Taliban, TTP, har sagt at gruppen står bak angrepet mot én av moskeene.