En landsby ved foten av fjellet Elgon ble begravet i skredet i den østlige Bududa-regionen. Det hadde regnet kraftig i sju timer forut for skredet.

307 mennesker savnet

Kriseminister Tarsis Kabwegyere sa i nasjonalforsamlingen mandag at 55 personer nå er bekreftet omkommet.

— Minst 307 mennesker er fortsatt savnet. Bare 31 overlevende er så langt funnet i jordmassene, sa Kabwegyere.

Han advarer mot flere skred dersom det kraftige regnværet fortsetter. Røde Kors opplyser på sin side at rundt 350 personer er savnet.

— Svært mange ligger fortsatt begravet i jordmassene på grunn av de store mengdene med regn. Det er fare for flere jordskred i området, og vi ber folk om å komme seg unna, sier den lokale tjenestemannen Wilson Watila.

- Panikken rår

Kriseminister Kabwegyere opplyser at en redningsmannskaper er på stedet og har delt ut mat. Røde Kors har sendt leger, mens politi og frivillige også deltar i redningsarbeidet.

— Panikken rår. Folk er redde fordi de hører sprekkelyder fra fjellet, og store steiner kommer fortsatt rullende ned fjellsiden, sier en journalist på stedet.

Generalsekretær i Røde Kors i Uganda, Michael Nataka, sier at jordskredet også har ødelagt en rekke markedsplasser, og at flere skoler er blitt tvunget til å stenge. Mange veier i området er gjort uframkommelige av jordmassene.

Nedbørsmengdene har ført til flom i andre landsbyer rundt Elgin-fjellet, men det er ikke meldt om omkomne eller skadde.