Tilstanden er kritisk for 25 av de skadde, og antallet omkomne kan komme til å stige siden 500 mennesker skal ha vært på jobb i fabrikken da brannen brøt ut. Mange er fortsatt ikke hentet ut fra ruinene, ifølge den lokale brannsjefen Rashedul Islam.

– Vi klarte å slokke brannen etter over ti timers arbeid, sa han til AFP fredag morgen.

Mange mennesker skal da brannen brøt ut ha blitt fanget i de øverste etasjene i bygningen, som hadde fire etasjer. Redningsmannskaper klarte å evakuere den nederste etasjen.

Fredag morgen ulmet det fortsatt i den utbrente bygningen og soldater var på stedet for å bistå i redningsarbeidet.

Blokkert inngang Brannen skal ha startet etter et høyt smell torsdag kveld, og en kortslutning kan ha vært årsaken til katastrofen.

Fabrikkens vaktmester hadde sørget for at hovedporten til fabrikken var stengt, noe som førte til at mange arbeidere, de fleste av dem kvinner, ble sperret inne i bygningen.

– Hovedporten var låst da vi hørte et høyt smell som ble etterfulgt av brann og et strømbrudd, sier en fabrikkarbeider til TV-stasjonen ATN Bangla.

– Noen av naboene kuttet over gitrene foran vinduene for å hjelpe oss ut av fabrikken, sier han.

60 mennesker er brakt til sykehus med brannskader eller bruddskader de pådro seg ved å hoppe ut av de øverste etasjene i bygningen, opplyser Salauddin Ahmed ved akuttmottaket ved Chittagong Medical College Hospital. Tilstanden er kritisk for 25 av dem.