— Vi er i sjokk, det er kaotisk her nå. Her kommer stadig inn nye folk med skader. Vi har hatt utrolig flaks når ingen av våre studenter ble alvorlig skadet, sier Agnes Christiansen til BT.

Vi når henne på mobiltelefon fra sykehuset i badebyen Kuta, og gjennom telefonen hører vi sirener ule og folk som roper. Bergenskvinnen har bodd på Bali i 16 år, og er stedlig representant for Bali Studiesenter. Senteret er eid av bergenseren Vemund Nordvik og har for tiden 121 norske studenter mellom 18 og 21 år. 22 av studentene er fra Hordaland. Bali studiesenter ligger 15 minutters kjøring utenfor Cuta.

— Vi fikk raskt oversikten og vet at 119 av studentene var på senteret, og utenfor fare, sier Nordvik.

I går kveld var Agnes Christiansen på sykehuset med to av de tre studentene som var i byen da det smalt. De to hadde klart å gå til sykehuset selv. Den tredje jenten var savnet.

— Jeg regner med at hun er hos venner eller på en annen klinikk. Det ble sagt at hun var letter skadd i foten, sier Christiansen.

I tillegg til disse tre skal en fjerde norsk student ha kommet til skade under eksplosjonen. Det opplyser fungerende pressetalsmann avdelingsdirektør Øystein Bø i Utenriksdepartementet til NTB.

— Hva skjedde?

— Jentene har forklart at det kom en drosje kjørende opp mellom de to populære utestedene, Padi og Sari club, der alle de utenlandske ungdommene pleier å gå. De tror det var drosjen som eksploderte med to kraftige smell. De to utestedene ligger nå i grus. Våre jenter, som var på en restaurant like ved, fikk taket ned over seg. De andre som kommer inn på sykehuset her har kraftige brannskader. Når jeg ser dette, skjønner jeg at vi har vært utrolig heldige, forteller Christiansen.

Hun forteller at det fort kunne gått mye verre: Alle de 121 studentene fra Bali studiesenter var samlet til et arrangement like ved stedene som nå er rasert, kvelden før.

— Hvordan preger dette dere?

— Vi er i sjokk, men vi har vært heldige, sier Christiansen.

Hun bor 11 kilometer fra byen, og forteller at hele huset hennes ristet.

— Hele øyen ble kraftig rystet i eksplosjonen. Jeg trodde først at det var et kraftig jordskjelv eller noe. Alle vinduene i byen ble blåst ut. Det går også mange rykter, blant annet om at den amerikanske ambassaden er angrepet, sier Christiansen.

— Vet du hva som kan være bakgrunnen for eksplosjonen.

— Nei det aner jeg ikke.

— Det var veldig overraskende at dette skulle skje. De fleste på Bali er hinduer eller buddhister, og der har ikke vært sammenstøt av noe slag tidligere, sier Nordvik som har eid og drevet Bali Studiesenter siden 1999. Dette er den største organisasjonen som tilbyr studenter å ta forberedende prøver til universitetet på Bali. Ellers har det norske studiesenteret ANCEP 50 norske studenter på øyen.

Petter Sørum, som er daglig leder for ANCEP, forteller at senterets ansatte besøker bostedene for å få oversikt over hvor studentene befinner seg.

Foreløpig ser det ut til at de fleste har holdt seg hjemme, sier Sørum.

Redningsarbeidere og brannfolk kommer frem til et av eskplosjonsstedene på den populære ferieøya Bali.
FOTO: SCANPIX