— Antallet skadde er veldig høyt. Vi har ennå ikke nøyaktige tall, men det vil være mange skadde og omkomne, sier Majid Shalviri, lederen for det lokale Røde Halvmåne i provinsen Qazvin, der episenteret lå.

Det nasjonale seismologiske institutt opplyser at skjelvet målte 6,3 på Richters skala, og rammet ved 7.30-tiden lokal tid, rundt klokken 5 norsk tid. Episenteret lå 115 kilometer sørvest for byen Qazvin, som ligger nord i Iran.

Statlig radio meldte at et etterskjelv ødela over halvparten av husene i omkring 20 landsbyer rundt byen Avaj, ved episenteret.

80 av de omkomne var fra en enkelt landsby nær Avaj. Selve byen har 3600 innbyggere og husene består hovedsakelig av bygninger laget av leire, som ikke tåler jordskjelv godt.

— Vanligvis mister vi mange mennesker når vi har denne type bygninger. Veggene raser og taket kollapser. Bygningene er store drapsmenn, sier professor Fariborz Nateghi, som er regjeringens rådgiver på bygninger og jordskjelv. Så langt er det meldt om 120 skadde i byen.

Røde Halvmåne og flere andre hjelpeorganisasjoner har sendt hjelpearbeidere til området som er rammet. (NTB)