Hele hus er skylt vekk av jordmasser og flomvann, og myndighetene innrømmer at de ikke har klart å nå fram til alle de berørte områdene.

Nesten 80 mennesker er meldt savnet, og det antas at de fleste av dem er døde, begravet under jord og gjørme.

– Av dem som er meldt savnet, har vi funnet 40 døde. Fire personer er funnet i live, sier politisjef Santos Ginting til fjernsynsstasjonen MetroTV.

Distriktene Cibal og Lambaleda er blant områdene som er hardest rammet.

– I Lambaleda-distriktet ble elleve hus vasket bort med eierne inni, men vi har ennå ikke mottatt rapporter om hvor mange mennesker det dreier seg om, sier en talsmann for myndighetene til radiostasjonen ElShinta.

Jordskredene er utløst av flere dager med kraftig regn, og myndighetene har bedt innbyggerne i rasutsatte områder nær store elver om å evakuere sine hjem. Mange har fulgt oppfordringen og søkt tilflukt i kirker.

– Vi har ikke vært i stand til å få fram tungt maskineri til landsbyene siden jordskredene har sperret den viktigste veien til området. Mange deler av veien har kollapset, sier Rustam Pakaya, lederen for det indonesiske helsedepartementets krisesenter i Jakarta.

Indonesia er midt inne i monsunsesongen da kraftig regn ofte utløser jordskred. I mange tilfeller fører rasene til tap av menneskeliv.