Boeing 737-flyet tilhørte det statlige peruanske flyselskapet Tans, og var på vei fra Lima til Iquitos med 93 passasjerer og et mannskap på syv da det styrtet nær byen Pucallpa.

Perus president Alejandro Toledo opplyste noen timer etter ulykken at det bare var mellom 20 og 30 overlevende, men Tans avkreftet senere på natten dette.

— Minst 52 mennesker overlevde ulykken, opplyste en talsmann for flyselskapet, Jorge Belevan.

Forsøkte å nødlande

Det var elleve utenlandske statsborgere om bord i ulykkesflyet, blant dem syv amerikanske, vier passasjerlisten til Tans. Nasjonaliteten til de øvrige fire er ikke kjent.

— Flyet forsøkte å nødlande, men uten landingshjulene nede, fortalte brannmannen Ilda Pineda til den lokale radiostasjonen RPP.

En journalist fra RPP var blant de første på ulykkesstedet, og fortalte om et totalt knust flyvrak, omgitt av døde og skadde.

- Forferdelig vær

— Været var forferdelig, det raste en kraftig storm da flyet styrtet, opplyste en talsmann for politiet i Pucallpa.

Dette ble også bekreftet av en av passasjerene som overlevde styrten.

— Ti minutter før vi skulle mellomlande i Pucallpa, merket vi at flyet beveget seg altfor mye som følge av været, fortalte William Zea til RPP.

Flyselskapet Tans ble opprettet på 1960-tallet av flyvåpenet i Peru, for å betjene de avsidesliggende områdene av Amazonas. I 1998 la selskapet om til kommersiell drift, og har i dag rundt 30 prosent av markedet.

<b>FLYSTYRT: </b>Her styrtet flyet. Et fryktelig syn møtte redningsarbeiderne.
REUTERS