Situasjonen var kaotisk i timene etter ulykken, som inntraff på togstasjonen Once midt i morgenrushet onsdag.

-Voldsomt sammenstøt

— Togsettet var fullt og sammenstøtet var voldsomt, forteller en av passasjerene som var med i toget til fjernsynsstasjonen Ezequiel.

De første meldingene gikk ut på at om lag 350 personer var skadd, men det ble tidlig klart at tallet ville stige ettersom redningsmannskapene fikk gjennomsøkt de ødelagte vognene i pendlertoget.

TV-bilder viste bilder av lokføreren som satt fastklemt og av redningspersonell som fraktet døde og skadde personer bort på bårer. Mange mennesker gråt av sjokk og smerte, mens andre virret målløst rundt.

- Dødstallene kan stige

Ifølge landets transportminister Juan Pablo Schiavi er tilstanden kritisk for mange av de skadde, og han sier tallet på døde kan komme til å stige.

Onsdag ettermiddag norsk tid satt fortsatt mange mennesker fastklemt i togvognene mens redningsmannskapene jobbet på spreng for å få dem ut av togvraket.

Ulykken kommer bare fem måneder etter at en annen stor ulykke rammet den argentinske hovedstaden, da to tog og en buss kolliderte. Elleve mennesker omkom i denne ulykken.