Kvinnene gjennomførte angrepet midt inne et spiserom som var fullt av mennesker. Alle ofrene er enten studenter eller politioffiserer. Ytterligere 75 personer ble såret i angrepet.

– De to selvmordsbomberne bar hver sin vest med sprengstoff. De spaserte inn i klasserommet og utløste sprengstoffet midt blant studentene, ifølge en kunngjøring fra de amerikanske styrkene.

Senere ble det klart at bombene eksploderte i en kantine.

Dager før valg Selvmordsaksjonen er den alvorligste siden 74 mennesker ble drept av to selvmordsbombere ved to sjiamuslimske moskeer i Khanaqin i Nordøst-Irak 18. november.

Den siste aksjonen skjedde bare ni dager før det skal holdes valg på ny nasjonalforsamling i Irak.

Politiet opplyste at de to kvinnene arbeidet som rengjøringspersonell på politiakademiet og at bombene ble utløst på en kantine mens studentene spiste frokost.

Høy sikkerhet Politiakademiet er omgitt av sperringer og andre sikkerhetstiltak, men kvinner blir ofte gjenstand for mindre kontroll enn menn, fordi det blir oppfattet som upassende for mannlige vakter å kroppsvisitere kvinner.

Aksjonen tirsdag føyer seg inn i en lang rekke lignende aksjoner der sunniarabiske opprørselementer har angrepet amerikanske, sjiamuslimske og kurdiske mål for å hindre at USA vinner fram med en politisk prosess i Irak.