Flere titall personer ble innesperret i vraket, sier myndighetene.

Ulykken skyldtes en feil som ble gjort i trafikkontrollen i de travle morgentimene på stasjonen Petarukan Pemalang, etter det indonesisk politi erfarer. Det var sannsynligvis en menneskelig svikt, melder Iskandar Hasan, talsmann for politiet.

-36 mennesker er døde og mer enn 30 er alvorlig skadd, sier Hasan.

Alle ofrene er ute av vraket og sendt til sykehus, ifølge samferdselsminister Bambang Ervan.

Innesperret Mange av de døde og skadde ble innesperret i tre vogner som hadde sporet av og veltet. Lokale medier melder om at redningsarbeidere kom sent til stedet og at de manglet utstyr til å få passasjerene ut av vognene.

— De store maskinene som krevdes i redningsarbeidet, befant seg langt unna ulykkesstedet, forklarer Sugeng Priyono, talsmann for landets jernbaneverk.

Det ene toget sto stille på stasjonen og var på vei fra den sentrale byen Semarang til Indonesias hovedstad Jakarta. Det andre var også på vei til hovedstaden, men kom fra den østlige byen Surabaya, opplyser nyhetskanalen CNN.

Ble slengt ut - Plutselig hørte jeg en veldig høy lyd bakfra, sier Anwar Riksono, en passasjer som sov mens togene kolliderte, til nyhetskanalen. Riksono forteller at det ristet voldsomt og at lysene ble slukket.

En mann som bor ved siden av togstasjonen sier at han så flere passasjerer som hadde blitt slengt ut av togsettene.

I juni døde åtte mennesker da flere vogner sporet av da toget reiste på tvers av Java, en av verdens tettest befolkede øyer.