Minst 32 personer er drept og 101 såret, opplyser den franske ambassaden. En diplomat ved Frankrikes ambassade i Jakarta har besøkt to av sykehusene i området.

Det er uklart hvor mange av de drepte som er utlendinger, men et øyenvitne sa tidlig til en lokal radio at han hadde sett åtte døde ved ett av eksplosjonsstedene. Av disse var fire utlendinger. En japansk kvinne og en australier er meldt blant de drepte. Ett av ofrene skal ha fått hodet sprengt av. Ifølge Reuters var 35 sårede utlendinger brakt til Sangla-sykehuset alene. Totalt er det rapportert om minst 101 sårede.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at det er flere hundre nordmenn på Bali, både turister og studenter. Det er ikke meldt om at noen av nordmennene er såret, og alle norske studenter, rundt 150, har UD fått bekreftet er i god behold..

– Terrorangrep

Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono fordømte lørdag kveld eksplosjonene som terrorhandlinger.

– Dette er klart et terrorangrep, for målene var vilkårlige og offentlige steder, sa Yudhoyono i en fjernsynstale.

Politiet var forsiktige med å fastslå årsakene til eksplosjonene, men tror det var bomber som forårsaket minst to eksplosjoner.

– For øyeblikket er det mistanke om at det var bomber, sa en høytstående politioffiser.

Da president Yudhoyono for et par uker siden advarte mot faren for nye terrorangrep, knyttet han dette blant annet til at to av de hovedmistenkte bak terroren på Bali for tre år siden, Azahari Husin og Noordin Mohammad Top, begge fra Malaysia, fortsatt er på frifot. Begge knyttes til den islamistiske gruppen Jemaah Islamiah.

Sjokk

Situasjonen på stedet var preget av sjokk og mistro etter at det ble klart hva som var skjedd.

Bilder fra en populær restaurant og bar, Raja, viste blod spredd ut over gulvet. Knust glass lå på gatene utenfor forretninger og kafeer.

Mens mange indonesiere satt på fortauene, kunne enkelte TV-bilder tyde på at mange utlendinger hadde panikk.

– Folk lå på gatene med alvorlige skader, blod rant i gatene. Jeg var redd for å gå inn i restauranten av frykt for hva som ville møte meg der, sier den britiske turisten Daniel Martin til den britiske kringkastingen BBC.

Men mange restauranter som ikke var skadd i eksplosjonene fortsatte å holde åpent og hadde fortsatt mange kunder.

– Det er merkelig, men folk prøver å fortsette kvelden. Jeg tror de bare prøver å komme til seg selv. Alle er i sjokktilstand, sier den indonesiske reporteren Maria Bakkalupulo.

– Jemaah Islamiah

Bare den militante islamske gruppen Jemaah Islamiah er i stand til å gjennomføre den type eksplosjoner som rystet Bali lørdag, sier en framtredende asiatisk ekspert på terrorisme til nyhetsbyrået AFP.

Indonesias regjering bør nå erklære at Jemaah Islamiah er en kriminell terrorgruppe, sier eksperten Rohan Gunaratna, leder for Singapores Institutt for forsvar og strategiske studier.

– Den eneste gruppen som har som mål og er i stand til å gjennomføre et koordinert og samtidig angrep mot et vestlig mål i Indonesia er Jemaah Islamiah, sier han på telefon fra Singapore.

Jemaah Islamiah betraktes av mange eksperter som den sørøstasiatiske grenen av terrornettverket Al-Qaida.

Eksplosjonene skjedde nesten tre år etter de voldsomme terrorangrepene på Bali i oktober 2002. Da ble 202 mennesker drept, de fleste utenlandske turister.

POLITIET var i arbeid på et av stedene som lørdag ble rammet av eksplosjoner på Bali i Indonesia. Antallet eksplosjoner var usikkert og ble oppgitt av forskjellige kilder til mellom to og fire. Bildet er tatt fra TV-opptak. (Foto: Reuters/Scanpix)