Alle bombene rammet sjiamuslimske nabolag.

Trippelangrepet fant sted tirsdag formiddag i bydelene Karada, Al-Amin og Jadida. En av bombene gikk av i en travel gate like ved elva Tigris, tvers overfor bygningen hvor Saddam Hussein kort etter møtte på tiltalebenken.

En Reuters-fotograf telte ti døde i gatene etter at det smalt.

En bombe skal ha blitt utløst av en person som hadde sprengstoff festet rundt livet. De andre bombene var bilbomber, opplyser en tjenestemann i innenriksdepartementet.

Briter drept

Også andre steder i Irak var det en rekke angrep tirsdag.

Minst to britiske soldater ble drept ved den sørirakiske byen Amara, opplyser britiske militære kilder. Ytterligere én soldat ble såret da et militært kjøretøy ble rammet av en bombe.

Tidligere på dagen ble det meldt om en bombeeksplosjon ved graven til Saddam Husseins far. Både graven og en liten moské som var bygget over den, ble ødelagt, sier irakisk politi. Graven ligger i ekspresidentens hjemby Tikrit.

Bombet moské i Bagdad

I morgentimene ble det meldt om et bombeangrep mot en sunnimuslimsk moské i Bagdad, samtidig som irakisk politi har funnet ni lik i nærheten av byen Baquba.

Det er frykt for at volden vil gi ny næring til konflikten mellom Iraks ulike folkegrupper. Drapsbølgen begynte etter at en av sjiamuslimenes viktigste helligdommer ble sprengt i stykker forrige uke. Minst 300 personer er siden drept.

FLYKTER: Alle bombene rammet sjiamuslimske områder.
REUTERS