Den sjiamuslimske prosesjonen skal ha blitt angrepet av rivaliserende sunnimuslimer. Øyenvitner fortalte både om en eksplosjon og om skyting, sa en polititjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

– Forklaringer fra øyenvitner tyder på at det var et selvmordsangrep, sier North West Frontier-provinsens politisjef Riffat Pasha, og legger til at minst 23 mennesker ble drept i angrepet.

Etter angrepet svarte sjiamuslimer med å sette fyr på butikker og biler. I landsbyen Saidan Banda nær Hangu angrep væpnede menn en minibuss og drepte fire passasjerer, melder en anonym tjenestemann i den pakistanske sikkerhetstjenesten.

I Ibrahimzai-området 18 kilometer fra Hangu ble fire lastebiler angrepet ved en veisperring. Angriperne dro sjåførene ut av kjøretøyene og skjøt og drepte dem. Deretter satte de fyr på kjøretøyene, sier tjenestemannen.

Sjiamuslimene, som er i mindretall i området, markerte torsdag ashura. Dette er en seremoni som holdes til minne om at ett av profeten Muhammeds barnebarn gikk bort i det 7. århundre, opplyste tjenestemannen.