Minst 29 mennesker har mistet livet i det den britisk meteorologen Peter Gibbs sa kan ha vært det verste uværet i Europa på femti år, ifølge BBC.

Det mest bemerkelsesverdige ved stormen var at den var så omfattende. Etter å ha passert over De britiske øyene økte den enda mer i intensitet før den feide inn over Nord-Frankrike, Nederland, Belgia og Tyskland og fortsatte mot Danmark, Polen, Tsjekkia og Østerrike.

Enkelte steder var vindstyrken oppe i 180 kilometer i timen. Blant annet i de tyske Harz-fjellene var alle veier uframkommelige på grunn av nedblåste og knekte trær.

I flere land mistet bilister livet da de ble truffet av nedblåste trær, eller fordi biler og lastebiler ble blåst av veien. Hardest rammet ble Storbritannia, der tolv mennesker omkom, blant dem direktøren for flyplassen i Birmingham som ble truffet av et tre mens han kjørte til jobben.

I tillegg mistet sju mennesker livet i Tyskland, fem i Nederland, tre i Tsjekkia og to i Frankrike. Blant ofrene var et 18 måneder gammelt barn som ble truffet av en flygende terrassedør i München, og en to år gammel gutt som ble knust da en mur blåste over ende i London.

TYSKLAND: Kvinne strever med paraplyen i Dortmund.
INA FASSBENDER
STR
MICHAEL KOOREN