Om lag 250 brannmenn og 200 politibetjenter var involvert i redningsarbeidet på stedet etter ulykken. Det var i alt 226 personer om bord i de to togene som kolliderte, opplyser amerikanske myndigheter.

– Dette er trolig den verste togulykken i California på veldig lang tid, sa ordfører Antonio Villaraigosa i Los Angeles få timer etter ulykken.

Helikoptre ble benyttet til å fly de hardest skadde til sykehus etter at de var brakt ut av togvognene.

Det ene toget var et godstog, mens det andre var et passasjertog fullt av pendlere. Godstog og passasjertog deler skinnegang på en rekke strekninger i delstaten California i USA.

– Som en bombe Julio Pedraza, som arbeider like ved ulykkesstedet, sier at han hørte et enormt smell. Han forteller at han så at passasjerene begynte å ta seg ut av vraket, og at han og andre hjalp til i redningsarbeidet.

– Det var en fryktelig lyd. Det hørtes ut som en bombe. Passasjerene gråt og ropte om hjelp, sier Pedraza.

En passasjer som satt i pendlertoget beskrev opplevelsen slik overfor fjernsynskanalen KNBC:

– Plutselig lå jeg i fanget til vennen min. Det skjedde så fort og så voldsomt, sa mannen, som også var innblandet i en togulykke i 2005. 26. januar 2005 krasjet et tog inn i en parkert bil like utenfor Los Angeles, sporet av og traff to andre tog. 11 personer omkom i den ulykken. Mannen som parkerte bilen ble tidligere i år dømt til elleve ganger livstid.

Sporet av Minst sju av vognene på pendlertoget i tillegg til godstogets lokomotiv sporet av i kollisjonen. Redningsmannskaper jobbet i flere timer iherdig med å skjære seg inn i de avsporede passasjervognene.

– Noe gikk åpenbart galt. Men for øyeblikket konsentrerer vi oss om å få ut alle passasjerene. Deretter får vi granske selve ulykken, sier Dennis Tyrrell til fjernsynskanalen ABC7. Front-mot-front-kollisjonen inntraff i forstaden Chatsworth i San Fernando-dalen vest for Los Angeles.

GUS RUELAS / REUTERS
GUS RUELAS / REUTERS
REUTERS