Både selvmordsangrepet og drapene på NATO-soldatene fant sted sør i provinsen Kandahar. Flere barn var blant ofrene da en selvmordsbomber i en bil utløste en bombe i et overfylt marked i distriktet Panjwayi. I tillegg til de 21 personene som ble drept, ble 13 personer såret.

En kolonne fra den NATO-ledede sikkerhetsstyrken ISAF var bare noen få hundre meter unna da bilbomben eksploderte, men ingen soldater ble skadd. Det er uklart om bomben egentlig var ment å ramme ISAF-styrken. Panjwayi ligger cirka 30 kilometer vest for Kandahar og er kjent for å være et sted der Taliban står sterkt.

Tidligere torsdag ble en canadisk soldat drept og fire såret da to bomber eksploderte med få timers mellomrom på en hovedvei i nærheten.

Få timer senere kom det melding om at ytterligere tre canadiske NATO-soldater var drept og seks såret da de ble angrepet av opprørere utstyrt med rakettdrevne granater.

ISAF overtok ansvaret for sikkerheten i det sørlige området mandag. Tidligere har kun amerikanskledede styrker operert i distriktet som regnes som langt farligere enn områdene hvor ISAF til nå har vært utplassert.

Allerede tirsdag ble tre britiske soldater fra ISAF-styrken drept i et angrep i sør. Dermed er i alt sju NATO-soldater drept siden overtakelsen.