Sykehuskilder bekreftet mandag kveld at 200 omkomne var brakt ut av passasjertoget.

— Mint 200 personer er omkommet, men vi frykter at det kan bli flere, sier den regionale helsesjefen i Dodoma, John Mtimbwa, som leder redningsoperasjonen.

800 skadde

En lokal journalist forteller han talte 100 døde utenfor togvognene.

— Jeg så 100 omkomne ligge ved siden av togsettet, andre er fastklemt i de veltede vognene. Så langt er det meldt om 800 hardt skadde, sier journalisten, Daniel Musangya.

Ifølge visedirektør i det tanzanianske jernbaneselskapet, Isaac Mwakajila, var situasjonen på ulykkesstedet uoversiktlig mandag kveld.

— Vi er ikke sikre på antall omkomne, sa han tidligere på kvelden.

Ifølge Mwakajila var det rundt 1.000 passasjerer om bord i toget, som var et nattog på vei fra hovedstaden Dar-es-Salaam til den nordvestlige byen Kigoma

Tanzanias statsminister Frederick Sumaye erklærte mandag to dager landesorg etter ulykken, og at flagg skal vaie på halv stang. Nasjonalforsamlingen utsatte sine møter til onsdag. President Benjamin Mkapa besøkte skadde på sykehuset i Dodoma.

Rullet bakover

Ulykken skjedde da passasjertoget fikk mekaniske problemer på vei opp en bratt skråning. Toget begynte deretter å rulle bakover, og smalt inn i godstoget som kom bak. 21 av 22 vogner i passasjertoget veltet.

En av de overlevende, 32 år gamle John Maganga, sier toget hadde meget høy fart da det rullet bakover. Han sier lokføreren forlot lokomotivet og sprang bakover i kupeene mens han ropte til folk at de skulle lukke vinduene, og at toget var ute av kontroll.

Maganga og andre skadde ble fraktet med tog til sykehus i byen Dodoma, rundt 100 kilometer fra ulykkesstedet. Et helikopter med leger ble sendt fra Dar-es-Salaam til ulykkesstedet.

(NTB)