Flyulykken på Brasils travleste flyplass kan vise seg å være den verste i landets historie, og president Luiz Inacio Lula da Silva erklærte onsdag tre dagers landesorg.

Ingen av de 176 om bord kan ha overlevd den kraftige brannen i passasjerflyet som krasjlandet på Congonhas-flyplassen i Sao Paulo tirsdag kveld, opplyser redningsmannskaper.

– Jeg ble fortalt at temperaturen inne i flyet var 1.000 grader, så sjansen for at det er noen overlevende er praktisk talt null, sier Jose Serra, øverste leder i Sao Paulo.

Funnet døde Redningsarbeidere har funnet 45 forkullede kropper idet som var igjen av flyet.

15 personer som befant seg på bakken da ulykken skjedde døde enten på stedet eller på sykehus. Ytterligere ti personer som var på bakken er skadd, ifølge tjenestemenn.

Ulykken skjedde midt i ettermiddagsrushet tirsdag. Flyet kjørte av rullebanen etter landing, deretter over en svært trafikkert vei før det krasjet inn i en bygning ved et bensindepot og tok fyr.

Vitner forteller at de hørte en kraftig eksplosjon og så en ildkule fyke til værs fra flyet. Brannmannskaper kjempet tirsdag kveld fortsatt med å få kontroll over flammene. Politiet sperret alle veier til flyplassen.

Regnvær Flyet, en Airbus A320 fra det brasilianske flyselskapet TAM kom fra byen Porto Alegre sør i Brasil. Ulykkesårsaken er ikke kjent, men rullebanen på flyplassen skal ha vært glatt på grunn av kraftig regnvær. x

Flyplassen Congonhas er den nest største flyplassen i millionbyen Sao Paulo, og ligger i et tett befolket område. Kritikere har lenge advart mot slike ulykker fordi rullebanen på flyplassen er for kort til å ta imot store fly når banen er våt.

Tirsdagens ulykke skjedde bare ti måneder etter Brasils til nå verste flyulykke, da et Boeing 737 passasjerfly kolliderte med et småfly over Amazonas. Alle de 154 passasjerene omkom. (©NTB)

TOTALVRAK: Flyet krasjet etter landing på Congonhas-flyplassen i Sao Paulo.
STRINGER/BRAZIL
FLAMMEHAV: Krasjet førte til at bygninger i nærheten av flyvraket tok fyr.
STRINGER/BRAZIL
- INGEN OVERLEVENDE: Ingen av de 176 ombord kan ha overlevd, opplyser redningsmannskapene.
RICKEY ROGERS
PÅRØRENDE: En ung kvinne ventet forgjeves på sine kjære på flyplassen.
RICKEY ROGERS
VENTET: Folk ventet på nytt om det krasjede flyet ved Salgado Filho-flyplassen i Porto Alegre i Brasil.
STRINGER/BRAZIL