Det er den tropiske stormen Prapiroon som herjer Sør-Kina med store nedbørsmengder og kraftig vind.

Kinas kringkasting sier at dødsfallene skjedde i den sørlige Guangdong-provinsen i området nær Hongkong og på den sørlige øya Hainan, som også er en egen provins. Ytterligere sju mennesker er savnet.

Stormen har beveget seg videre inn i Guangxi-provinsen, der én person har mistet livet i uværet. Men der er stormen i ferd med å svekkes, heter det.

Prapiroon er den sjette tropiske stormen som rammer Sør-Kina denne sommeren, og området sliter fortsatt med virkningene av de tidligere stormene Bilis og Kaemi. Over 600 mennesker omkom da Bilis rammet i juli og straks etter ble fulgt av Kaemi, som krevde minst 30 liv.

Hongkong

Millionbyen Hongkong hadde fram til fredag unnsluppet å bli direkte rammet av uværet, som før det traff Kina hadde kostet seks mennesker livet på Filippinene.

Men Prapiroon, som betyr «Regnguden» på thai-språket, skapte kaos på Hongkongs internasjonale flyplass.

Over 600 flyginger ble berørt, og flyplassen er overfylt av tusener av passasjerer som ikke har kommet seg av gårde og er utslitt etter lang tids venting.

Ferje— og togtrafikken fra Hongkong til Kina er også innstilt.

Hus og avlinger ødelagt

Det regjeringskontrollerte kinesiske nyhetsbyrået Xinhua opplyser at over 800 hus er knust i stormen og over 3.000 mål dyrket mark ødelagt bare i Guangxi-provinsen. De økonomiske skadene etter stormen i denne provinsen er anslått til rundt 20 millioner kroner.

Ansatte ved flyplassen utenfor provinshovedstaden Nanning opplyste at flere flyginger ble avlyst og mange utsatt i løpet av fredagen.

Over 530.000 mennesker er evakuert fra sine hjem i de tre provinsene som er rammet. I Guangdong-provinsen og på Hainan ventes det at stormen fortsetter i helgen.

Kinesisk TV viste bilder av opprevne trær fra den nye millionbyen Shenzhen ved Hongkong.