Soldatene ble drept da opprørerne angrep en militærbase i provinsen Hakkari sørøst i landet nær grensa til Iran og Irak, ifølge fjernsynskanalen NTV.

Elleve soldater skal også være såret i angrepet, som ifølge sikkerhetskilder fortsatt pågikk søndag formiddag.

Dette er de første tyrkiske soldatene som er drept siden onsdag, da den tyrkiske nasjonalforsamlingen trosset advarsler fra USA og godkjente en militær offensiv mot kurdiske opprørere inne i Irak.

Mer enn 37.000 mennesker er drept siden den kurdiske opprørsbevegelsen PKK grep til våpen i kampen for selvstyre i de kurdiske områdene av Tyrkia i 1984.

PKK regnes både av USA og EU som en terrorbevegelse.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan sa søndag at han vil holde et krisemøte med militæret og regjeringsmedlemmer søndag kveld etter at 16 tyrkiske soldater er drept av kurdiske opprørere nær grensen til Irak.

– Vi vil fatte en beslutning om hva vi vil gjøre videre etter disse samtalene, sa Erdogan i en uttalelse sendt på tyrkisk fjernsyn.

Minst 16 tyrkiske soldater ble drept og minst 15 såret etter at kurdiske opprørere angrep en militærbase i provinsen Hakkari sørøst i landet nær grensa til Iran og Irak søndag.