Fire politimenn og fire sivilpersoner ble drept i to bombe— og granatangrep i den irakiske hovedstaden, mens fem personer måtte bøte med livet da en bombe eksploderte i veikanten nord for Bagdad. Bomben gikk av utenfor kontoret til et av Iraks største sunniarabiske partier, Iraks islamske parti, i landsbyen Khalis.

To andre ble såret i angrepet, som ifølge irakisk politi trolig var rettet mot medlemmer av partiet. Nord for hovedstaden ble en politimann skutt og drept lørdag, og i alt 16 personer ble såret i rekken av blodige angrep nyttårsaften.

Sør for Bagdad ble fem personer funnet drept. Fire av dem ble funnet i ei elv, mens den siste var halvveis begravet og var blitt torturert.

Også en amerikansk soldat ble drept lørdag, og han ble amerikaner nummer 2.175 som har mistet livet i Irak siden invasjonen i 2003, ifølge tall fra nyhetsbyrået AFP.

I Tikrit ble tre irakere, blant dem en politimann, bortført av ukjente menn lørdag morgen. Samme dag ble det imidlertid også kjent at fem sudanske gisler var blitt løslatt av terrornettverket al-Qaida i Irak etter at myndighetene i Khartoum uttalte at ambassaden i Bagdad skal stenges.

Irakiske myndigheter startet lørdag transporten av drivstoff fra det største oljeraffineriet nord i landet for å hjelpe på den prekære drivstoffmangelen som har fått innbyggerne til å hamstre bensin i panikk.

Spesielt i Bagdad er drivstoffmangelen prekær, og innbyggerne sto i milelange køer foran bensinstasjonene lørdag for å skaffe seg bensin.