Politisjefen i Nord-Israel, Yaacob Borowsky, bekreftet at det var en selvmordsbomber som forårsaket eksplosjonen. Han hadde på seg et belte med flere kilo sprengstoff og spiker, slik at flest mulig skulle bli skadd.

— Eksplosjonen skjedde inne i bussen og var meget kraftig. Det er nesten ingenting igjen av bussen, sa en brannmann som var med på å slukke brannen som oppsto.

— Den midtre delen av bussen ble løftet opp i lufta, taket ble revet av, fortalte et annet øyenvitne til eksplosjonen.

— Det er en fryktelig scene, det er vanskelig å se på.

Studenter

De fleste av passasjerene var studenter. Bussen trafikkerte en strekning mellom et boligområde og Haifa-universitet på Carmel-fjellet. Det oppsto kaos i området da politi og ambulanser i full fart ankom åstedet.

Eksplosjonen skal ha skjedd i den bakre delen av bussen da den befant seg i boligområdet Carmeliya. -Hele bussen ble ødelagt og tok fyr. Hele toppen av kjøretøyet er fullstendig ødelagt - vinduer, dører, ikke noe er igjen, sa et øyenvitne til eksplosjonen.

Tilstanden er svært alvorlig for flere av dem som ble såret i eksplosjonen, og tallet på drepte kan derfor komme til å stige, ifølge politiet. Palestinerne fordømmer

Den palestinske selvstyremyndigheten fordømte umiddelbart bombeangrepet. Det samme gjorde EUs utenrikspolitiske koordinator Javier Solana og USAs president George W. Bush.

(NTB)

SPRENGT I FILLEBITER: Minst 15 personer ble drept, da denne bussen gikk i luften.
FOTO: SCANPIX