Bussen kjørte utfor veien og falt 30 meter ned i en fjellkløft. En talskvinne for sivilforsvaret i Portugal opplyser at det fortrinnsvis var eldre personer i bussen. De var på vei hjem fra en religiøs utflukt til Fatima, et hellig sted for katolikker.

Tilstanden til seks av de skadde var natt til søndag alvorlig. Ulykken skjedde ved 21-tiden lørdag kveld i nærheten av Vimiero, rundt 220 kilometer nord for hovedstaden Lisboa. Det eksakte antallet passasjerer i bussen er ikke kjent. Stedet der bussen forulykket, er midt på en ulykkesstrekning.

— Det er en veldig farlig vei, og det regnet intenst, sier en talsmann for politiet.

— Sjåføren unnlot å svinge til høyre slik han skulle ha gjort. Han kjørte rett fram og over skrenten.

Ifølge nyhetsbyrået Lusa har ni mennesker omkommet på samme strekning før lørdagens ulykke. Portugal er på toppen i Europa i antall dødsulykker i trafikken.

Tidligere i mars raste en buss og flere biler i elven Duoro da en 115 år gammel bru knakk sammen. Opp mot 70 mennesker mistet livet i den ulykken. Redningsmannskaper leter fremdeles etter omkomne i elven. Så langt har de bare funnet 16 mennesker, sju av dem ble funnet helt nede ved kysten i naboregionen Galicia.

NTB