Forsvarsminister Nelson Jobim sa tirsdag kveld norsk tid at det nå kan slås fast at flyet av typen Airbus A330-200 styrtet i et område flere hundre kilometer fra øygruppen Fernando do Noronha. Flyet hadde 228 mennesker om bord.

Fire nordmenn er savnet i ulykken, og i tillegg fryktes fem utenlandske statsborgere med tilknytning til Norge eller norske selskaper omkommet. Funnet av vrakrester gir håp om å finne ut hva som skjedde med flyet.

Brasilianske fly har oppdaget et flysete, en oransje bøye og mindre flak av noe som kan være flydrivstoff på havet 1100 kilometer utenfor nordøstkysten av Brasil. Det var over dette havområdet at Air France-flyet forsvant mandag.

Et fransk skip med to miniubåter om bord var tirsdag på vei til disse farvannene. Miniubåtene kan gå ned til dyp på inntil 6000 meter, som også er grensen for hvor dype farvann et flys ferdskriver kan synke til på uten å bli knust av trykket fra vannmassene.

— Vrakrestene er fra flyet

Det franske militæret er enig med brasilianske myndigheter i at vrakrestene i Atlanterhavet er nødt til å stamme fra det savnede Air France-flyet.

– Selv om en formell bekreftelse må skje ved å samle inn delene og gjennomføre en teknisk analyse, er det ikke lenger noe rom for tvil, sa militærets talsmann Christophe Prazuck onsdag.

REUTERS/SCANPIX