Slektninger og venner av de over 70 menneskene som omkom da en bro raste sammen i Portugal, samlet seg i går ved bredden av elven Douro.

Samferdselsminister Jorge Coelho går av som følge av at den gamle motorveibroen raste sammen rundt 30 kilometer øst for Oporto, nord i Portugal. Lokale tjenestemenn hadde allerede en stund hevdet at det ikke var trygt å kjøre på brua.

De fleste av dødsofrene befant seg i en buss med 67 passasjerer. En del av dem var barn. Bussen og to personbiler med rundt ti passasjerer stupte rundt 50 meter ned i elven Douro da deler av broen raste sammen.

– Hele familier er blitt utslettet, sa borgermester Paulo Teixeira i den nærmeste byen, Castelo de Paiva. En kvinne fortalte at hun hadde ni slektninger i bussen.

Turister Portugals transportminister Jorge Coelho, som allerede natt til mandag søkte om avskjed, sa at ulykken var den verste i Portugals historie.

Bussen med 67 passasjerer, var på vei tilbake til byen med lokale turister som hadde vært på en ekskursjon for å se på blomstringen av mandeltrær.

Sank straks Bussen skal ha sunket straks i den strie elven, som er rundt 20 meter dyp. Letingen var vanskelig på grunn av mørke og tåkete forhold. Det er ukjent hvor mange det kan ha vært i de to bilene, men enkelte meldinger gikk ut på at det dreide seg om sju mennesker.

Den 116 år gamle jernbroen over elva Douro binder sammen byene Castelo de Paiva og Penafiel, 30 kilometer øst for Portugals nest største by Oporto. 1600 biler kjører over broen daglig. Ifølge lokale medier kollapset broen da en av støttepilarene ga etter på grunn av stor vannføring i elven. Broen var 200 meter lang og tre meter bred, og ble bygd for hestekjerrer i 1886.

NTB-REUTERS-DPA Lisboa