Kontoret til Daschle ble umiddelbart evakuert. Staben hans blir nå undersøkt og behandlet for miltbrann-bakterien.

— Arbeidet i Senatet stanses ikke. Jeg føler meg trygg på at sikkerhetstiltak iverksettes som gjør at smittefaren blir minimal, sier senatslederen.

Samtidig meldes det at to brev med hvitt pulver som ble sendt til FN i New York i forrige uke, ikke inneholder miltbrannbakterier.

Prøvene fra begge er negative, opplyser FN.

Det første brevet ble sendt til en ansatt ved kontoret til FNs utviklingsprogram onsdag. Hun åpnet brevet og kastet det. Først senere meldte hun fra om hendelsen. Det andre ble oppdaget i postkontoret i FN.

Alarm i Israel

Et ukjent pulver funnet i et israelsk transportfly fra Europa mandag, har utløst miltbrannalarm i Israel.

En ansatt i det nasjonale flyselskapet El Al fant pulveret etter at flyet var blitt losset og lastet igjen på Tel Aviv flyplass. Politiet har tatt prøver, men resultatet var ikke klart mandag kveld.

— Alle er forsiktige og tar forholdsregler i denne situasjonen, sa en talsmann for El Al, som regnes som verdens mest sikre flyselskap.

Politiet undersøker også en rekke brev som israelere har mottatt de siste dagene, og som på en eller annen måte virker mystiske - for eksempel en ukjent avsender eller altfor høy porto.

Brevene er levert til et laboratorium for analyse. Så langt er seks av brevene erklært negative og altså uten miltbrannsmitte.

(NTB)