Ifølge en kilde med nær tilknytning til den serbiske regjering ble Milosevic anholdt i sitt hjem i Beograd. Han ble umiddelbart brakt til en av justisdepartementets bygninger i sentrum av byen, ble det opplyst.

— Han er anholdt, og vil bli brakt til justispalasset, sa en ikke navngitt tjenestemann til B92. Jugoslavias innenriksminister Zoran Zivkovic kunne verken bekrefte eller avkrefte meldingen om at Milosevic var arrestert. Rolig - Arrestasjonen var det beste som kunne skje. Mange mennesker her hadde ventet og håpet på dette. De hadde fryktet at Milosevic skulle bli drept, for i så fall ville han blitt en martyr, sier Leif Magne Helgesen, som er Kirkens Nødhjelps representant på Balkan, til NTB.

Milosevic har holdt til i presidentboligen i et ambassade- og villastrøk rundt tre kilometer fra Beograds sentrum, mens hans demokratisk valgte etterfølger Vojislav Kostunica er blitt boende i sin private leilighet. - Ved 20-tiden ble området rundt presidentboligen avsperret, forteller KN-representanten.

En gruppe Milosevic-tro pensjonister har holdt vakt rundt boligen, men gjorde ikke noe forsøk på å forhindre arrestasjonen. Rett etter midnatt var gatebildet i Beograds sentrum stille, trafikken kanskje noe roligere enn normalt, og det virket ikke som om folk flest ennå visste ha som var skjedd, sier Leif Magne Helgesen til NTB.

Rykter Ryktene om en forestående arrestasjon begynte å gå tidligere på fredagskvelden, da en ambulanse, en uniformert politibil og flere umerkede biler kjørte opp foran presidentpalasset i bydelen Dedinje. Talsmenn for Milosevics sosialistparti benektet imidlertid at eks-presidenten var eller ville bli arrestert.

USA hadde gitt Jugoslavia en frist til lørdag med å samarbeide med Den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Haag. Hvis Jugoslavias nye ledere ikke ville arrestere Milosevic, ville USA stoppe all ikke-humanitær bistand til Jugoslavia.

Slobodan Milosevic er 59 år gammel, var lenge president i hele Jugoslavia og styrte senere Serbia eneveldig etter at den jugoslaviske føderasjonen gikk i oppløsning. FNs krigsforbryterdomstol i Haag har siktet ham for en rekke grove overgrep.

(NTB)

BEOGRAD: Tilhengere av eks-president Slobodan Milosevic samlet seg ved huset hans sent fredag kveld. (EPA PHOTO EPA/SASA STANKOVIC/AS-hh)