Milosevic ble sendt til et fengsel i den jugoslaviske hovedstaden, og den serbiske justisministeren sa at Milosevic ville bli avhørt av en dommer i løpet av søndagen, siktet for korrupsjon og maktmisbruk.

Kort tid før arrestasjonen ble kunngjort, ble det meldt om skyting fra presidentboligen, der den tidligere statssjefen hadde forskanset seg sammen med tungt væpnede tilhengere. Pressefolk i området sa at de hadde hørt fem skudd.

Skuddene ble avfyrt av datteren til Slobodan Milosevic, Marija Milosevic. Det fortalte Serbias innenriksminister, Dusan Mihajlovic, til radiostasjonen B92 søndag. Marija Milosevic skal ha skutt rundt seg da faren ble arrestert, uten at noen ble skadd.

En liten stund etter skuddene så pressefolkene en kolonne med fem kjøretøyer forlate bygningen, og mente å kunne se Milosevic inne i en av disse bilene. Kringkastingsstasjonen B-92 meldte samtidig at Milosevic hadde overgitt seg til justismyndighetene.

Milosevic i ubalanse Overgivelsen kom etter en spent natt med forhandlinger som foregikk samtidig som Milosevic og hans nærmere 50 tungt bevæpnede tilhengere skal ha blitt mer og mer uberegnelige.

Milosevics mentale tilstand var dårlig da han ble arrestert, fortalte den serbiske visestatsministeren til BBC.

– Han var ubalansert og truende. Han viste fram pistolen sin og sa han ville drepe både seg selv og familien sin, sa visestatsminister Zarko Korac.

Kostunica Milosevics demokratisk valgte etterfølger Vojislav Kostunica og flere andre toppolitikere forhandlet tidligere på natten med eks-presidenten. En talsmann for Milosevics sosialistparti, Ivan Dacic, snakket om "et gjennombrudd".

Politifolk rykket deretter fram mot boligen, og det var kort etter dette at det ble meldt om skyting. Aksjonen kom etter at presidentboligen i Beograd-bydelen Dedinje hadde vært beleiret siden fredag kveld.

Ingen kunne søndag morgen si noe sikkert om hva som nå kommer til å skje med Milosevic. Mange jugoslaver ønsker at han skal stilles for retten hjemme i Beograd, mens vestlige land krever ham utlevert til krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia i Haag, og tiltalt for overgrep under krigene etter den jugoslaviske forbundsrepublikkens sammenbrudd.

Blodløs tFolk i Beograd og utenlandske politiske ledere var søndag morgen først og fremst lettet over at dramaet i Dedinje endte uten større blodsutgytelser. Inntil da så det ut til at ingen hadde mistet livet, men natt til lørdag ble to personer skadd, da politiet gjorde et første og mislykket forsøk på å storme presidentboligen.

Under søndagsnattas forhandlinger med representanter for regjering og politiske partier, skal Milosevic stadig ha gjentatt at han heller ville dø enn å la seg pågripe. Men rådgivere i hans eget sosialistparti SUS overtalte ham til slutt å overgi seg, ble det sagt.

Ved 05-tiden søndag morgen kunne det private fjernsynsselskapet BK vise og sitere fra en offisiell erklæring, der det het at Milosevic var tatt i rettslig forvaring. Dermed fikk seerne et synlig bevis for at dramaet virkelig var over.

Les også: Milosevic-regimets vekst og fall Jagland: — Gledelig at Milosevic ble arrestert Milosevic skal avhøres i dag FN: Vil ha Milosevic overlevert innen 2001 Milosevics datter skjøt da faren ble arrestert