Millioner av mennesker i 300 byer over hele verden er ventet å delta i de store antikrigs-demonstrasjonene som er tillyst i helgen.

I London forbereder man seg på tidenes største demonstrasjon når det spås en deltakelse på opp mot en million briter som vil protestere mot statsminister Tony Blair og hans støtte til USAs planer om krig mot Irak. I andre byer på De britiske øyene — Dublin, Belfast og Glasgow - forbereder politiet seg på å møte titusener av demonstranter. I Glasgow planlegger arrangørene av protestmarsjen å fyre opp stemningen før Blair holder sin tale til Labours vårmøte.

Bak helgens demonstrasjoner i det eneste europeiske landet hvis ledere ukritisk går inn for krig mot Saddam Hussein, står Stop the War Coalition, The Campaign for Nuclear Disarment og Muslim Association of Britain. Demonstrasjonene inngår i helgens feiring av Valentin-dagen med diskusjoner, foredrag og marsjer med slagordet «Make love, not war».

I den store demonstrasjonen i London kommer borgermester Ken Livingstone, menneskerettighetsforkjemper og eks-kone til Stones-Mick, Bianca Jagger, tidligere parlamentsmedlem Tony Benn og Algeries eks-president Ahmed Ben Bella til å delta.

Og i Hyde Park skal Jesse Jackson, borgerrettsforkjemper og tidligere presidentkandidat i USA holde appell. Tidligere Blur-vokalist Damon Albarn er også ventet til demonstrasjonen.