Ulykken skjedde onsdag morgen (lokal tid) i distriktet Madiun, øst på øyen. En lokal tjenestemann forteller at flyet krasjet inn i flere hus før det skled ut i en risåker og begynte å brenne. Minst to av de døde befant seg på bakken da transportflyet styrtet.

– Flyet er fullstendig ødelagt. Bare halen er igjen, sier tjenestemannen Wardi til fjernsynsstasjonen Metro TV.

Prøver å slukke

Fjernsynsbildene viser folk som desperat prøver å slukke flammene ved å helle bøtter med vann på vraket. Svart røyk stiger opp fra ulykkesstedet, hvor flydeler ligger strødd utover bakken.

Hjelpemannskaper forsøker å evakuere omkomne og skadde, men arbeidet er vanskelig siden flyet ligger i utkanten av en risåker.

FOTO: REUTERS
REUTERS

Flere titall personer skal være skadd, og soldater bidrar med å frakte folk bort fra ulykkesstedet på bårer. — Vingen falt av

Transportflyet kom fra hovedstaden Jakarta da det styrtet i landsbyen Geplak, få kilometer fra militærbasen Iswahyudi. Det skal ha vært 13 besetningsmedlemmer om bord, i tillegg til minst 96 passasjerer, av dem trolig ti barn. Én kilde hevder det til sammen var så mange som 150 mennesker om bord.

Sikten skal ha vært god under flyvningen og det er foreløpig ingen indikasjoner på hva som kan ha vært årsaken til ulykken. Men flyet "bommet" på den militære flyplassen Iswahyudi. Enkelte vitner hevder at de hørte en kraftig eksplosjon mens flyet ennå var i luften og at flyet så ble delt i to.

— En av vingene falt av, sier et vitne til nettstedet til avisen Kompas. - Så styrtet flyet mot husene med nesen først.

Mange på sykehus

Flere skadde personer får behandling på et sykehus i nærheten av ulykkesstedet.

– Vi behandler fire personer for hjernerystelse og bruddskader, sier legen Restu Kurnia Cahyani.

Det har vært en rekke flyulykker i Indonesia i senere år, både innenfor sivil og militær luftfarten. Dårlig vedlikehold av fly har vært et problem for flytrafikken i landet. Så sent som for en måned siden styrtet et Fokker 27-fly mot en hangar vest på Java der 24 mennesker omkom. Til sammen er 120 mennesker omkommet i flyulykker i Indonesia det siste året - før onsdagens ulykke.

I 2007 ble indonesiske flyselskap neket å fly til EU fordi flyene ble vurdert utrygge.