Alle områder over 800 meter over havet i Israel, Jordan, Syria og de palestinske områdene var dekket av et tjukt lag med snø etter snøværet om natten, og det skulle fortsette å snø utover dagen tirsdag.

Hovedveien fra Jerusalem til Tel Aviv og en rekke andre veier ut av byen var uframkommelige og stengt på grunn av det 20 centimeter tjukke snølaget.

Bare noen få gater i sentrum av byen var åpnet av byens få snøploger og noen bulldosere, og det var minimal trafikk. Kollektivtransporten var lammet, og de eneste bilene var noen få politibiler og en og annen taxi.

Både skoler og markeder var stengt, og gatene i Gamlebyen var fulle av unger som kastet snøballer. Det begynte å snø mandag kveld etter flere dager med kraftig regnvær. På Golanhøydene og i Galilea var elver gått over sine bredder, og en demning i Jordanelva måtte åpnes.

Også høytliggende områder i Jordan og Syria ble rammet av snø og hagl. I Amman og Damaskus var kontorer og butikker lukket etter hvert som snølaget la seg på moskeer og hustak og kuldegradene gjorde det kaldt

Når det snør i Amman, blir byens veier og gater rutinemessig stengt.

Minst to broer over Jordanelva mellom Jordan og Vestbredden ble stengt på grunn av stigende vannstand i elva.

(NTB)

En gutt bygger snømann ved Klagemuren i Jerusalem. (Foto: REUTERS/Reinhard Krause)