I utestedets private avlukke er det godt mulig du blir møtt med dette budskapet: "Vi håper på en bedre fremtid for alle i Midtøsten. Men blind terror ødelegger. I Jerusalem rammer den ofte midt i en kafé. Det er godt den ikke gjør det her."

— Mer nyansert

Det er organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) som står bak annonsen, som henviser videre til organisasjonens nettside. Plakaten er hengt opp på toaletter på utesteder i de største norske byene.

MIFF-leder Gabriel Edland håper unge mennesker deretter vil søke seg til nettsidene, for å få det han mener er mer nyansert informasjon om Midtøsten-konflikten. Han syns den informasjonen man får gjennom vanlige nyhetsmedier er for ensidig kritisk til Israel.

— Vi ønsker at folk skal søke informasjon og få forståelse for problemene som Israel sliter med, sier Edland. Ved siden av å skape blest om organisasjonen og nettsidene, ønsker MIFF også å skape debatt rundt kafébordene.

— Jeg tror ikke det ødelegger kaféopplevelsen å tenke på dem som har problemer, sier Edland.

Bagel & Juice ved Vika i Oslo er en av de mange kafeene som har fått Midtøsten-debatten inn på do. Kafégjengerne Sonja Alisøy (27) og Line Kristin Kleiven (26) mener annonsen får folk til å tenke.

— Du tenker jo på at du kan sitte trygt på kafé og ikke være redd for at noen skal sprenge en bombe. Det er forferdelig det som skjer i Midtøsten, sier Kleiven. (NTB)