Nå er vi nesten der igjen! Michelle Obama stjeler – om ikke showet – så i hvert fall mye oppmerksomhet fra sin mann, president Barack Obama, under oppholdet i London.

Men om Jackie Kennedy tidlig på 60-tallet var den ubetingede stjernen, har Michelle inntatt en rolle som co-stjerne, likestilt. Michelle Obama har iallfall ingen birolle.

På forsidene

I USA er hun allerede blitt «forsidepike», med bilder på forsidene av magasiner som Vogue og Hello. Nå gjør hun omtrent det samme inntrykket på europeerne, først britene.

Moteskryt

Med sin klesstil og et helt eget program, uavhengig av mannen, tar Michelle Obama britene med storm.

Bare i løpet av besøkets første dag, onsdag, rakk Michelle Obama å opptre i fire forskjellige klesdrakter, fra en lys gul kjole designet av Jason Wu, han som kreerte innsettelsesdrakten hennes, til et draktsett med skjørt og genser fra J Crew, et storbymagasin.

Og hun får tommelen opp fra moteeksperter uansett hva hun viser seg i.

Da Michelle ankom Buckingham Palace for å møte dronning Elizabeth, var hun mer formelt kledd med svart jakke og hvit topp.

– Så liketil

Mens presidenten var opptatt med storpolitikk dro Michelle og Sarah Brown, statsministerfruen, til Maggie's Cancer Centre i Vest-London, en kreftklinikk der hun drakk te med pasientene og forsikret dem om at veldedighetsarbeid er noe som ligger hennes hjerte nær. På kreftklinikken ble hun oppfattet som «så liketil».

Og uansett – dronning eller kreftpasienter – førstedamen presenterer seg alltid kun som «Michelle».

En klem til dronningen

Selv om Michelle Obama kan opptre offisielt, er det ingen tvil om at hun trives best i uformelle lag. Og etter det første høytidelige møtet med britenes statsoverhode tok ikke Michelle Obama noe for å legge armene rundt dronning Elizabeth og gi henne en god klem ...

Dronningen ble betatt av «The first lady» og skal ha utbrutt: «Nå når vi har møtt hverandre, må vi holde kontakten».

FIRST LADY: USAs førstedame er i ferd med å ta verden med storm.
Andrew Parsons
PÅ SLOTTET: Presidentparet hos dronning elizabeth og prins Philip på Buckingham Palace.
Ho