Ifølge en talsmann for den mexicanske marinen ble Beltrán Leyva og tre andre mistenkte medlemmer av hans narkotikakartell drept i et sammenstøt med marinesoldater i en boligblokk i Cuernavaca, like sør for Mexico by.

Han sa at et fjerde medlem av banden skjøt seg selv i løpet av sammenstøtet.

Talsmannen sa at marinen raidet det luksuriøse leilighetskomplekset som ledd i pågående offensiv mot Beltrán-Leyva-kartellet. 200 marinesoldater var med på razziaen, som førte til en to timer lang skuddveksling.

Én million dollar

Beltrán Leyva var en av Mexicos og USAs 24 mest ettersøkte narkobaroner. Myndighetene i Mexico hadde utlovet en belønning på én million dollar for ham.

Beltrán-Leyva-kartellet står for transport og smugling av kokain og heroin i stor stil gjennom Mexico fra Colombia til USA. Kartellet er også engasjert i menneskesmugling, hvitvasking av penger, våpensmugling, utpressing og kidnappinger.

Beltrán Leyva, kjent som sjefen over alle sjefer, var en av fire brødre som forlot Sinaloa-kartellet for flere år siden og allierte seg med et annet kartell, Zeta-kartellet, bestående av tidligere soldater som ble hyret inn av Gulf-kartellet som leiemordere.

Hoder i plastposer

Splittelsen er trolig en av årsakene til de blodige krigene mellom Mexicos narkokarteller, som har kostet 14.000 mennesker livet de siste tre årene.

Razziaen onsdag kom bare dager etter en annen razzia mot Beltrán-Leyva-gjengen der den kjente musikeren Ramón Ayala, som to ganger har vunnet en Latin Grammy og er bosatt i Texas, ble arrestert.

Volden i forbindelse med oppgjørene mellom narkokartellene og myndighetenes forsøk på å slå ned på narkotrafikken, blir stadig mer brutal.

Tirsdag ble hodene til seks bortførte politimenn funnet i plastposer på plazaen i en liten by i Durango i det nordlige Mexico, og noen få dager før ble en mann funnet hengt under en fotgjengerbro midt i Tijuana ved grensa til USA.