Folk vasset gjennom gatene for å stjele fjernsynsapparater, vaskemaskiner, sykler og andre husholdningsvarer fra butikker i den sønderblåste feriebyen, melder en utsendt journalist fra nyhetsbyrået AFP.

Private sikkerhetsfolk som skulle holdt vakt ved butikkene, hadde forlatt sine poster på grunn av det sterke uværet. Samtidig hadde politiet problemer med å ta seg fram, ettersom vannet sto opptil én meter over bakken i enkelte områder.

250 føderale politifolk skulle etter planen ankomme i byen i løpet av søndag for å bistå de lokale politistyrkene.

Store ødeleggelser

Minst åtte mennesker har mistet livet som følge av det voldsomme uværet som rammet Mexicos karibiske kyst de siste dagene.

Fire lik ble funnet på øya Cozumel, hvor regnet har styrtet ned tre dager i strekk og orkanvinden har blåst så sterkt at taket er blitt revet av mange bygninger.

To personer mistet livet i feriebyen Playa del Carmen, én person mistet livet i Cancún og en fjerde person omkom da han ble kvestet av et tre i delstaten Yucatan. Samtidig er to fiskere meldt savnet.

Mer enn 71.000 mennesker, mange av dem utenlandske turister, er fortsatt stuet sammen i tilfluktsrom for tredje dag på rad.

Florida neste

Orkanen Wilma er nå i ferd med å bevege seg mot delstaten Florida i USA, hvor store folkemengder er blitt evakuert i påvente av uværet. Det er ventet at orkanen vil treffe land i Florida i løpet av mandag.

Orkanen er nedgradert til kategori 2 på Saffir-Simpson-skalaen, men blåser fortsatt med en vindstyrke på opptil 160 kilometer i timen, og kan styrke seg i løpet av søndag, ifølge amerikanske meteorologer.

Samtidig trues Haiti og Den dominikanske republikk av den tropiske stormen Alpha. Stormen ble svekket til et lavtrykk søndag, men har likevel forårsaket store nedbørsmengder som videre kan utløse dødelige flommer og jordskred.