– Jeg er glad for å bo i et demokratisk land. Vi vet hva det betyr. Det er grunnen til at vi vil innføre nulltoleranse i forhold til de kreftene som ønsker å ta oss tilbake til nasjonalsosialisme, sa Merkel på minnedagen for jødeutryddelsen under annen verdenskrig.

Rundt 150 ytterliggående høyreradikale samlet seg utenfor hallen hvor hun talte på sitt parti CDUs regional konferanse.

Flere hundre mennesker deltok i en motdemonstrasjon i byen, som ligger på grensen mot Polen. Politiet arresterte flere personer.

Merkels uttalelser ble gitt dagen etter at FNs hovedforsamling vedtok en resolusjon som fordømmer benektelse av jødeutryddelsen under annen verdenskrig. Resolusjonen kom etter at Iran arrangerte en konferanse hvor mange talere stilte spørsmål ved jødeutryddelsen.

Samtidig er høyreradikale partier på en viss fremmarsj i Tyskland og har i dag seter i tre av landets regioner i det tidligere Øst-Tyskland. Nasjonaldemokratene i partiet NPD kom inn i delstaten Mecklenburg-Vorpommern under valget i september i fjor.

– NPD må bekjempes av alle modige demokrater, og jeg takker alle dem som forplikter seg til å gjøre det, sa Merkel i sin tale lørdag.