— La oss bruke de siste 48 timene til å sette mot i folk! La oss benytte hvert eneste minutt frem til søndag kl. 17.59! Mine damer og herrer: La oss få Tyskland på beina!

Ekstatisk publikum

Slik avsluttet Angela Merkel en nesten en times tale i hallen Tempodrom i Berlin, foran et ekstatisk partipublikum.

De var fra før oppildnet av de siste meningsmålingene, offentliggjort i går, der i alle fall den ene viste at CDU/CSU ligger an til et knapt flertall i Forbundsdagen sammen med liberale FDP.

Med slagordet «Beslutning for Tyskland» i gigantbokstaver på veggen bak seg, lovet en innbitt Merkel atter en gang mindre byråkrati, enklere skatteregler, bedre skoler, og ikke minst: Flere arbeidsplasser.

Avviser storkoalisjon

Hun benyttet også anledningen til nok en gang å avvise ideen om en storkoalisjon mellom sosialdemokratene og CDU/CSU - det mange mener er det mest sannsynlige utfallet av søndagens valg.

— En storkoalisjon ville bety stillstand! erklærte Merkel, og ble avbrutt av trampeklapp og «Angie! Angie! Angie!»-tilrop fra tilhengerne i salen.

Det jevne løpet gjør at alle partiene har brutt tradisjonen med å avslutte valgkampen fredagen før valget. Alle benyttet kvelden i går til å samle krefter for en siste langspurt som skal vare helt frem til stemmelokalene stenger kl. 18 søndag kveld.

MANET TIL KAMP: - Arbeid først! ropte kanslerkandidat Angela Merkel foran et ekstatisk hjemmepublikum i går kveld. Det ekstremt jevne løpet mellom partiene gjør at valgkampen varer helt til lokalene stenger søndag kveld.

MANET TIL KAMP: ¿ Arbeid først! ropte kanslerkandidat Angela Merkel foran et ekstatisk hjemmepublikum i går kveld. Det ekstremt jevne løpet mellom partiene gjør at valgkampen varer helt til lokalene stenger søndag kveld.