Russland utsetter oppskytningen av et ubemannet Progress-fartøy i forbindelse med nedstyrtningen av Mir. Forsyningsskipet, som blant annet har med seg drivstoff, skulle vært av gårde torsdag morgen. Oppskytningen er utsatt til 21. januar.

— Problemet er at energiforsyningen på Mir sviktet noen timer før den planlagte oppskytningen. Alt er i orden på oppskytningsbasen, sier ansvarlig ved Energiya-organisasjonen som driver Mir, Nikolai Zelenshchikov, til BBC News.

Progress-fartøyer har jevnlig forsynt Mir med nødvendig materiell, men noen av dem har vært avhengige av assistanse fra kosmonauter inne i romstasjonen. Et mannskap sitter derfor klart til utrykning hvis forsyningsskipet får problemer.

Etter at Mir får drivstoff fyrer den russiske bakkekontrollen opp rakettene. Deretter mister romstasjonen hastighet og faller mot Jorden.

De delene av Mir som ikke brenner opp i atmosfæren faller etter planen ned i Stillehavet. Romfartseksperter advarer om at det ikke finnes noen garantier for at denne skrotningsoperasjonen går smertefritt.(Origo)