Borgermester Rudolph Giuliani opplyser at 159 personer er bekreftet døde. Tallet på savnede er nå oppe i 5097.

Brannmannen Ed Kester forteller til Fox News om de hjerteskjærende opplevelsene i ruinhaugen etter World Trade Center: Når redningsmannskapene finner personlige eiendeler i den enorme haugen med stål og betong, så begynner hjertene deres å slå fortere fordi det kan være en mulighet for å finne noen i live i nærheten.

Briller og lommebøker er ting som kan indikere at vi er på rett spor, sier Kester til Fox News mens han trekker av seg uniformen noen kvartaler fra katastrofeområdet på nedre Manhattan. Han er nettopp ferdig med nok et åtte timers skift i helvetes forgård.

— Når vi finner slike personlige eiendeler kaller vi inn hundene. Men så langt har det vært nedslående. Hundene har ikke funnet noe som helst, sier Kestler.

Borgermester Rudolph Giuliani offentliggjorde lørdag en liste over ofre etter terrorangrepet i New York på tirsdag. Så langt er 159 mennesker bekreftet døde, 99 av dem er identifisert. 18 av byens brannmenn er blant de som er bekreftet døde.

Tallet på savnet personer har nå passert 5000. Søndag morgen opplyste myndighetene i New York at 5097 er savnet så langt.

Den frivillige redningsarbeideren Jim Kasey (35) forteller en tøff jobb. Sammen med de andre graver han i ruinhaugene med bare hendene, fyller bøtter med vrakgods og sender bøtten nedover en rekke med rundt 100 frivillige.

— Jeg kom fordi det var det rette å gjøre. Dersom dine familiemedlemmer lå i ruinhaugen her, så ville du ønsket at jeg, og folk som meg, gjorde en innsats, sier Kasey til Fox News.