Men det finnes også eksempler på kidnappinger som har endt med drap på bortførte utlendinger. Al Qaida skal ha stått bak flere av disse sakene.

Her er en oversikt over noen av kidnappingene i Jemen de siste årene:

  • November 2011: Tre franske statsborgere ble løslatt etter å ha vært i al Qaidas fangenskap i fem måneder. Kidnapperne krevde 12 millioner dollar i løsepenger. De ble løslatt etter forhandlinger der en stammegruppering forhandlet på vegne av al Qaida.
  • November 2011: En fransk hjelpearbeider og to lokalt ansatte ble tatt til fange da de satt i et Røde Kors-kjøretøy, men løslatt to dager senere. Kidnapperne fikk innfridd kravet om løslatelse av aktivister som kjemper for selvstyre i den sørlige delen av landet.
  • April 2010 ble en gruppe kristne hjelpearbeidere kidnappet da de var på piknik. Tre av ofrene, to tyske og en sørkoreansk sykepleier, ble senere funnet drept. To tyske barn på tre og seks år ble elleve måneder senere frigjort i et grenseområde mellom Jemen og Saudi-Arabia. De fire siste medlemmene av gruppen er fortsatt offisielt savnet.
  • Mai 2010 ble to amerikanske turister og deres lokale sjåfør kidnappet av ti bevæpnede menn nær hovedstaden Sana. De ble løslatt etter kort tid.
  • Mai 2010: To kinesere som jobbet for et oljeselskap i Almasila blir kidnappet i Shabwah-regionen. De ble satt fri i god behold etter to dager.
  • April 2009 ble et nederlandsk par sluppet fri etter at å ha vært i fangenskap i to uker (se intervju på denne siden).
  • November 2009: En japansk statsborger ble kidnappet da han kjørte bil mellom Sana og Marib. Han ble løslatt etter åtte dager.
  • I 1998 ble fire britiske turister drept da ble brukt som levende skjold av kidnapperne i en skuddveksling med militære.

Felles for de fleste av kidnappingssakene er at lokale stammegrupperinger står bak og bruker bortføringene som politisk pressmiddel mot myndighetene for å få løslatt personer som sitter fengslet. Flere av de som har vært bortført, forteller at de er blitt godt behandlet av kidnapperne.

Norsk UD fraråder reiser til Jemen og i det offisielle reiserådet oppfordres norske statsborgere til å forlate landet. — Angrep mot vestlige mål er høyst reell. Byer som Sana og Aden er relativt trygge, men utenfor byene har myndighetene svakere kontroll, og det er dermed større fare for kidnapping, skriver UD på landsiden om Jemen.