Pass spesielt godt på dersom du skal ta en viktig avgjørelse av et eller annet slag. Før du vet ordet av det er du så impulsiv at du tar idiotiske avgjørelser.

Toskete avgjørelser

At man kan miste konsentrasjonen av vakre kvinner, trenger man vel ikke forskning til å fortelle oss menn. Nå er det likevel vitenskapelig bevist at menn som bruker mye tid på å myse på vakre kvinner, blir dummere enn de som ikke gjør det.

Belgiske forskere har latt 176 heteroseksuelle mannlige studenter spille et såkalt ultimatumspill. Spillerne får en sum penger og skal forsøke å bruke dem så fornuftig som mulig. Spillet forsøker å etterlikne de beslutninger som tas ved jakt eller fordeling av mat.

Før spillet startet fikk halvparten av mennene en eller annen form for seksuell stimulans, deriblant fingring med en BH og et bilde av en vakker kvinne.

Den andre halvparten fikk en nøytral stimulans, som et landskapsbilde og klåing på en nøytral T-skjorte.

Resultatet talte sitt tydelige språk: De mennene som hadde fingret med BH-er og sett på vakre kvinner gjorde de mest idiotiske avtalene og forvaltet pengene på en mer toskete måte enn den andre mannsgruppen.

Lurer ikke kvinner

– Vi tror vi er rasjonelle vesener, men når disse mennene ser på vakre kvinner, så blir de mer impulsive, sier forskeren Siegfried De Witte til BBC.

Trøsten er likevel at man kan lære seg opp til å håndtere og styre hormonene sine, ifølge forskeren.

Og bare så det er nevnt: Forskerne har latt kvinner gå gjennom den samme type test, uten å finne noen tegn på at de lar seg påvirke verken av kjekke menn eller stramme boxershortser.

Forskning viser at mysing på damer og fingring med bher kan gjøre deg til en tosk når viktige avgjørelser skal tas. Dette bildet er fra musikkvideoen til Spetakkel i fjor vinter, da de samlet en drøss med lettkledde unge jenter i god hip-hop-stil. Spetakkel er nå oppløst...