I et intervju med et filosofitidsskrift sa Sarkozy at han heller til å mene at pedofili (kjønnsdrift rettet mot barn) er en medfødt egenskap. Uttalelsen er blitt kraftig kritisert av hans politiske rivaler, forskere, filosofer og den katolske kirken.

Men Sarkozy, som ifølge meningsmålingene ligger best an til å bli Frankrikes neste president, står ved sin uttalelse.

– Hvem kan fortelle meg at det er normalt å ha lyst til å voldta en liten gutt på tre år, spurte Sarkozy da han ble konfrontert med kritikken tirsdag.

Sarkozy ser også en parallell mellom pedofili, selvmord og kreft, og antyder at han mener genetisk arv er viktigere enn miljø som forklaring i de tre tilfellene.

Sarkozy avfeide tirsdag også et utspill fra den høyreekstreme kandidaten Jean-Marie Le Pen om Sarkozys innvandrerbakgrunn. Nicolas Sarkozy er sønn av en ungarsk innvandrer til Frankrike, mens Le Pen ønsker å fremstille seg selv som «ekte fransk».

– Det er en forskjell som kan være avgjørende for et visst antall franskmenn, sa Le Pen nylig. Han la til at Frankrike kunne greid seg uten Nicolas Sarkozy, og at Sarkozy i stedet kanskje kunne ha gjort en god karriere i Ungarn.

– Jean-Marie Le Pen sa at det var en forskjell på oss. Han har rett. Vi er forskjellige, svært forskjellige, kvitterte Sarkozy.

CHRISTOPHE ENA, AP (arkiv)