Objektet er datert til 900 før kristus, men det er ikke Mikke Mus kunstneren har forsøkt seg på. Jerry Rosengren fra Lund Universitet forklarer funnet til Discovery:

— Liknende smykker som skulle forestille løver dukket opp i Frankrike rundt 700 e.kr. Etter 200 år har en kunstner som antakelig aldri har sett en løve i hele sitt liv, kommet frem til denne fantasifulle versjonen.

Ifølge Rosengren, som er museumsassistent ved muséet til Lund Universitet, ble løver et viktig symbol for skandinaviske kongelige og krigsherrer, særlig etter at kristendommen ble introdusert.

— Det er definitivt en skandinavisk kunstner som har utformet dette smykket. Stilen er typisk skandinavisk, sier Rosengren til bt.no.

Løve eller ei; for noen vil en mus alltid se ut som en mus. En talsmann for Walt Disney var spesielt ivrig da han uttalte seg til Discovery:

— Mikke har alltid vært en tidløs Disney-karakter med universell apell til alle generasjoner. Dette funnet bekrefter dette på en måte vi aldri kunne tenkt oss.

Bengt Almgren, LUHM