Det var ved 07.30-mandag morgen, lokal tid, at en gjerningsmann skjøt rundt seg i skolens kantine. Fem elever skal ha blitt skadet i skyteepisoden.

Vitner sier til TV-kanalen Fox 8 at gjerningsmannen spiste frokost i skolekantinen før han reiste seg og begynte å skyte. TV-kanalen WKYC melder at situasjonen er kritisk for tre av de skadede elevene.

En av personene er nå omkommet.

Gjerningsmann tatt

De første rapportene2 gikk ut på at det var to gjerningsmenn. På en pressekonferanse bekreftet politiet at det er snakk om én gjerningsmann, og at han er tatt. Gjerningsmannen skal være mindreårig.

Det lokale politiet bekrefter overfor WKYC at gjerningsmannen var elev ved skolen, og at han skal ha brukt et håndvåpen. Gjerningsmannen skal ha blitt jaget ut av skolebygget av en lærer. Studenten som skjøt tømte magasinet, forteller sheriffen, og løp fra åstedet. Han ble tatt et stykke fra skolen

Ifølge TV-kanalen skal elever og lærere ha barrikadert seg i kott, klasserom og i kantinen.

Cleveland.com skriver at bekymrede foreldre strømmet til skolen, der det går rundt 1091 elever.

Ifølge Jessica Bryant, som har en datter ved skolen, foregikk skyteepisoden i skolens kantine. Det fikk hun informasjon om fra datteren, som sendte en tekstmelding.

Politiet undersøker nå hva slags kontakt det har vært mellom gjerningsmannen og studenter ved skolen på sosiale medier i forkant av skytingen, for å finne ut hva som utløste dette.

Gjenforener barna med foreldrene

Elevene blir nå gjenforent med foreldrene sine på Maple Elementary, som ligger like ved Chardon High School, sier en lokal politimann i et intervju med TV-kanalen WKYC. Chardon High School er en del av et større skolesenter som det finnes mange av i USA, og har en barneskole opp til videregående skole. Elevene som ble rammet var i ungdomsskole— og videregående-alderen. Mange møter vanligvis opp i kantinen der skytingen foregikk for å spise frokost og gjøre lekser før skolen begynner.

Alle elevene skal nå være ute av skolen.

Foreldre som leter etter barnene sine, blir sluppet inn i grupper på fem om gangen. Det meldes om lange køer på stedet.

Teresa Hunt, moren til en elev ved skolen, forteller til CNN at datteren hennes ringte henne og fortalte at en elev hadde tatt med seg våpen til skolen.

Flere elever sier også at de så en medelev med våpen, men ingen har sagt noe mer konkret om hvem det er eller alderen på gjerningsmannen. TV-kanalen WKYC melder at elevene på skolen har trent på hva de skal gjøre ved slike hendelser.

Ikke et nytt fenomen

Skoleskytinger er dessverre ikke et nytt fenomen i USA. I 1999 drepte to elever ved Columbine High School i USA, tolv andre elever og to lærere. I 2002 ble tre personer drept ved en skole i Virgina, og tre personer ved universitetet i Arizona ved to forskjellige hendelser.

I 2005 skyter en 15 år gammel elev fem studenter, en lærer og en sikkerhetsvakt ved Red Lake High School i Montana. I 2006 blir fem elever drept i en skyteepisode ved en skole i West Nickel Mines, før 32 personer ble drept på universitetet Virgina Tech i Virginia i 2007. I 2008 ble fem drept og 18 personer såret, da en mann løsnet skudd mot elever i et auditorium ved North Illinois University. I 2010 ble to personer såret etter en skyteepisode like utenfor en skole i Littleton, Colorado.