Klassekamerater av 19-åringen som gikk sammen med ham på Cambridge Rindge and Latin School, sier den terrormistenkte mannen, som fortsatt er på frifot og er jaget av 9000 politifolk, var en rolig gutt.

Av medstudenter ble han kalt Jahar, siden Dzjokhar var vanskelig å uttale, skriver Aftenposten.— Jeg så bildene og tenkte de lignet på ham, sier Rebecca Mazur, til nettstedet BuzzFeed Politics som gikk i samme klasse som ham tidligere.

— Men jeg følte meg slem som tenkte at personen på bildet lignet på ham. Det er et stort sjokk. Han var en snill og rolig gutt, sier Mazur.

Tsarnajev skal ikke ha vært noen «ensom ulv».

— Jeg tror han holdt seg en del for seg selv og var litt reservert, men han oppførte seg alltid vennlig og dukket opp på store sosiale sammenkomster. Han var en del av miljøet og isolerte seg ikke, sier Mazur.

Alltid vennlig

En annen medstudent sierogså at 19-åringen alltid var vennlig.

— Jeg kjente han ikke så godt, men han var blant de snilleste og mest rolige guttene jeg noen gang har kjent. Alltid vennlig og jeg følte meg alltid komfortabel når jeg var med ham, sier studenten, som ønsker å være anonym.

En tredje medstudent som også gikk på Rindge sammen med den ettersøkte 19-åringen sier følgende:— Vi sa hei til hverandre og pratet sammen innimellom. Vi var på samme brytelag.

Tsarnajev hadde deltidsjobb som badevakt ved Harvard's Blodgett Pool.

— Jeg kan bekrefte at han var en Harvard-badevakt, spesielt nå som jeg har sett nærbildene av ham, sier Ryan Galuski, som leder badevaktene ved svømmeanlegget

- Noe må ha skjedd det siste året

— Han virket vennlig, og det var ingen ting som indikerte at det var noe spesielt med ham. Han startet å jobbe hos oss for to sommere siden. Sist sommer var han her bare noen uker til han mistet jobben fordi han ikke møtte opp til skiftene, sier Galuski.

Tsarnajevs brytetrener Peter Payack løp selv Boston maraton mandag sammen med sin sønn og sier til CNN at det var som en kniv gikk gjennom hjertet hans da han så bildene av sin tidligere elev som en av de som politiet mener skal stå bak terrorangrepet.

— Han var en snill gutt. Noe må ha skjedd det siste året som har endret hans personlighet, sier treneren, som kun var to kvartaler unna målstreken da angrepet skjedde.Han har én beskjed til sin tidligere bryteelev:

— Det er nok død nå. Vær så snill å melde deg.

- Legg ned våpenet

Til CNN sier en medstudent, som deltok med 19-åringen på brytelaget til skolen, at han vare en hyggelig gutt som alltid smilte.

— De eneste gangene han var sint var når han hadde tapt en kamp, sier medstudenten.

På direktesendt TV oppfordret han 19-åringen til å melde seg og slippe våpenet.