Organisasjonen Reportere uten grenser er opprørt over at Sri Lanka vil forby journalister å dekke det første lokalvalget i de hovedsakelig tamilske områdene i nord, det første etter krigen.

Den Paris-baserte gruppa Reportere uten grenser kaller beslutningen uakseptabel.

Regjeringen i Colombo mener valget lørdag i byene Jaffna og Vavuniya nord i landet, er det første tegnet på demokrati etter at en 25 år lang borgerkrig ble avsluttet i mai. De to byene ligger rett utenfor de områdene som defakto ble kontrollert av opprørsgruppa LTTE, og også i disse to byene hadde opprørsgruppa en stor grad av kontroll.

Majoriteten av befolkningen i begge byene er tamilsk, begge byene er nå omgitt av kontrollpunkter og områdene er bare tilgjengelig med godkjenning fra regjeringen. Selv ikke innbyggerne kan forlate områdene uten tillatelse fra myndighetene.

Regjeringen på Sri Lanka sier journalister må basere seg på offisielle rapporter fra regjeringen når de dekker lokalvalgene i de to byene.

«I tillegg til å krenke innbyggernes fundamentale rettighet til å bevege seg fritt, knuser dette tiltaket alle håp om et åpent valg», skriver Reportere uten grenser i en pressemelding.