I siste utgave av det amerikanske tidsskriftet kommer McChrystal med krasse utfall mot USAs visepresident Joe Biden og landets Kabul-ambassadør Karl Eikenberry.

Generalen spøker sarkastisk om Biden, som er kjent for å være skeptisk til McChrystals strategi for å vinne krigen mot Taliban.

— Spør du meg om visepresident Biden? Hvem er det, sier generalen i intervjuet.

McChrystal sier videre at han føler seg sveket av USAs ambassadør Karl Eikenberry, som tidligere i år advarte president Barack Obama mot å etterkomme generalens bønn om flere soldater.

— Jeg liker Karl, jeg har kjent ham i årevis, men de har aldri sagt noe slikt til oss tidligere, sier McChrystal med henvisning til striden mellom Pentagon og det amerikanske utenriksdepartementet.

— Han forsøker å sikre flanken med tanke på historiebøkene. Dersom vi mislykkes kan han si «det var det jeg sa», lyder McChrystals dom over Eikenberry.

Eikenberry har selv en fortid som militær øverstkommanderende i Afghanistan og advarte tidligere i år også mot å stole på Afghanistans president Hamid Karzai, som han omtaler som en upålitelig partner.

Ikke før var innholdet i Rolling Stones portrettintervju med McChrystal kjent, før den amerikanske generalen rykket ut med en beklagelse.

— Jeg beklager på det sterkeste, sier McChrystal.

— Dette var en feil, viser dårlig dømmekraft og skulle aldri ha hendt, sier han videre.