Valgthrilleren i natt fortsetter inn i morgentimene.

Det vil si, thrilleren er et anliggende for Demokratene. Mye skal skje for at det ikke blir John McCain som står på den republikanske stemmeseddelen i november.

– Jeg tror vi må venne oss til tanken på at jeg er favoritten til å bli nominert som president, sa McCain til jublende tilhengere i sin hjemstat Arizona.

Les også: Gullkornene fra i natt

Rotterace

Ved 8-tiden i morges har Barack Obama og Hillary Clinton fått rundt 5,7 millioner stemmer hver. Dødt løp, høres det ut som, men valgordningen gjør likevel at Hillary ligger et hestehode foran.

CNN melder at New York-politikeren og den tidligere førstedamen har 49 prosent av stemmene, mens Barack Obama har 48 prosent. Målt i delegater blir tendensen tydeligere:

New York Times har regnet seg ut til at Clinton sitter med rundt 700 delegater, 100 flere enn konkurrenten.

Selv om Obama foreløpig ligger bak Clinton i jakten på delegater, ser fremtiden lys ut: I januar har han samlet inn 32 millioner dollar i støtte. Da blir Clintons 13,5 millioner innsamlede dollar beskjedent i forhold.

— I Clinton-leiren sies det at det er tøft å kjempe mot en bevegelse. Det er det vi kommer til å se nå når det beveger seg videre til nye stater, sa Carl Bernstein på CNN tidligere i dag. Bernstein er kjent som Watergate-journalist og forfatter av Hillary Clintons biografi.

Triumf Seirene i California var viktige for Clinton og McCain i nominasjonskampen i USA. Men for McCain var kanskje seieren i Missouri enda viktigere. Der slo han Mike Huckabee med noen få tusen stemmer. Og i motsetning til i California får republikanernes vinner i Missouri alle delegatene til landsmøtet.

Senator Hillary Clinton vant noen viktige slag på demokratisk side. Hun vant både New York og California, to av de folkerikeste statene. Men det gir henne ikke et så stort forsprang fordi delegatene fordeles proporsjonalt etter stemmetall i alle de demokratiske primærvalgene.

For Barack Obama ble det en natt med både plusser og minuser. Han vant hele 13 stater, men måtte se seg slått i mange av de store statene. Nå på morgenkvisten ble det klart at Obama vinner Missouri, et race som var like jevnt som blant republikanerne.

Hvilken presidentkandidat ligner du på? Test deg selv her.

Eksperter mente på forhånd at New Jersey kunne være en nøkkelstat for Hillary Clinton om hun skal beseire fremadstromende Barack Obama. Hun vant med 54 prosent mot Obamas 44 prosent. Noe annet enn seier hadde vært et stort nederlag for Clinton, som holder til i nabostaten New York og som står veldig sterkt øst i USA.

25 minutter

I natt var det forsiktig jubel for Oklahoma og Tennessee på Hillary Clintons valgkontor i Bergen County, New Jersey, hvor de demokratiske kandidatene har ligget helt likt før dagens valg.

Meningsmålingene tatt utenfor valglokalene viser at Clinton lå an til å vinne statene. Det gjorde hun da også med nokså komfortabel margin.


Se alle resultater her.

– Har du husket å stemme? Hvis du skynder deg rekker du det – du har 25 minutter.

Ved Hillary Clintons valgkontor i nordlige New Jersey sitter et tjuetall frivillige bøyd over telefonene akkurat nå i et siste desperat forsøk på å skvise ut noen ekstra stemmer.

Et rekordstort antall frivillige over hele USA har jobbet for kampanjene på grasrotplanet, og et velorganisert kampanjeapparat i alle landets avkroker er nødvendig for å samle tilstrekkelig med stemmer.

bt.no fulgte supertirsdag minutt for minutt utover natten og morgenkvisten.

Peiling på amerikansk politikk? Prøv vår store valgkamp-quiz!

Supertirsdagen kan avgjøre alt — se grafikk!

Hvem bør bli USAs neste president? Diskutér saken her.

BRIAN SNYDER
JASON REED
REUTERS
REUTERS
MARITA AAREKOL